Kastelendag samen met Bredase Nassaudag
Kasteel van Breda ook dit jaar opengesteld voor publiek
Blokhuis April 2012 – Ook dit jaar zal het Kasteel van Breda worden opgesteld voor het publiek op de landelijke dag van het kasteel op maandag 28 mei, 2e Pinksterdag. Vorig jaar viel de openstelling samen met de viering van de Bredase Nassaudag wat een verdriedubbeling van het aantal bezoekers (6.000) tot gevolg had. Wegens dit grote succes zal deze opzet ook in 2012 worden voortgezet.

Het Blokhuis is dit jaar open voor het publiek


Portretgroep BlokhuisHet Kasteel van Breda is lange tijd de residentie geweest van de Nassau’s, maar herbergt sinds 1828 de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Het complex is wegens het militaire karakter doorgaans niet toegankelijk voor het publiek. Op de landelijke dag van het kasteel wordt hiervoor traditiegetrouw een uitzondering gemaakt en zijn tal van ruimtes opengesteld. Er zijn regelmatig gratis rondleidingen met gidsen, historische figuren uit de Spaanse tijd en diverse attracties voor kinderen (onder andere pony rijden). De primeur van vorig jaar, het openstellen van het Blokhuis, de voormalige woning van Willem van Oranje en tegenwoordig de ambtswoning van de gouverneur van de KMA, zal ook dit jaar een onderdeel zijn van het programma. 

Huis van BrerchtVerder zal in de zogeheten Puffiuszaal, een zaal ingericht in de Vlaamse stijl in het Huis van Brecht, het oudste hofhuis van de stad Breda, twee onlangs gerestaureerde olieverfdoeken over de Tiendaagse Veldtocht zijn te bewonderen. Het Kasteel van Breda ligt op loopafstand van station NS, de toegang is gratis. Entree alleen via de Stadhouderspoort gelegen aan het Kasteelplein. Openingstijden van 11.00 tot 16.30 uur.

Meer informatie op de volgende websites:
www.bredanassaustad.nl.
www.vvvbreda.nl