bli banner_liggend2012De expositie in het Koningin Wilhelmina Paviljoen gelegen aan het Kasteelplein is in het kader van de Bredase cultuurnacht op 20 januari 2012 de gehele avond geopend van 19.00 tot 24.00 uur.

De geest van het Kasteel
Met grote regelmaat verschijnt een vrouwelijke geest in het Kasteel van Breda die als het ware de bevolking oproept haar te helpen. Wie is deze vrouw? De clou kan mogelijk worden gevonden in het Koningin Wilhelmina Paviljoen, waar een speciale expositie over het vroegere leven op het Blokhuis en de Egmondgalerij een tipje van de sluier oplicht. Bezoekers kunnen meedoen aan een prijsvraag, waarmee een rondleiding over het kasteel is te winnen, voor kinderen zelfs met hun hele klas. Kijk buiten op het Kasteelplein naar het lichtspel met de Egmondgalerij als decor. Let goed op want in het lichtspel is de oplossing te vinden voor het mysterie.

egmondgalerij bij avonduitsnedeWin een ballonvaart boven Breda
In 2011 bezochten tijdens de cultuurnacht meer dan 900 mensen onze expositieruimte in het Koningin Wilhelmina Paviljoen. Vind je onze deelname dit jaar de meest fascinerende, interessante, vrolijkste of magische plek? Stem dan op ons  http://bit.ly/veM6VP en win een ballonvaart boven Breda. 
Lees meer over de Bredase cultuurnacht: http://www.cultuurnachtbreda.nl