CNB 2019 animatiebanner

Cultuurnacht 2019 poster do widzeniaBreda, december 2018 - Het programma voor deelname aan de Bredase Cultuurnacht 2019 (zaterdag 26 januari), staat in het teken van de bevrijding van de stad Breda door de Polen. De stichting Historische Verzameling KMA werkt voor deze gelegenheid samen met het Generaal Maczek Museum. Het programma bestaat uit twee onderdelen:

  • Do Widzenia / Tot Weerziens. Fotodocumentatie over de Odyssee van de Poolse soldaten in de periode 1939 - 1945. Aangevuld met informatie over het Poolse Memorial dat in Breda zal worden opgericht. Deze thematentoonstelling is te bezichtigen in het Koningin Wilhelmina Paviljoen, waar ook de vaste collectie van de KMA collectie is. Openingstijden van 19.00 tot 24.00 uur.

Cultuurnacht 2019 poster Chopin

  • Nostalgia za Polską / Heimwee naar Polen. Een miniconcert  van ongeveer 30 minuten in de Nassauzaal van het Kasteel van Breda uitgevoerd door pianiste Esther Lindeboom met Vocaal Ensemble 8tet en Roel Noga. Werken van de naar Parijs uitgeweken componist Frédéric Chopin en Poolse componisten.Tevens wordt er door middel van projectiebeelden een historische vergelijking gemaakt tussen de tijd van Chopin (opstand van Warschau) en de 2e wereldoorlog (bevrijding van Breda).

Praktische aanwijzingen
De miniconcerten beginnen om 19.30, 20.30, 21.30 en 22.30 uur. Belangstellenden moeten zich 30 minuten voor aanvang melden in het Wilhelmina Paviljoen. Ze worden onder begeleiding naar de Nassauzaal gebracht. Het aantal plaatsen per concert is beperkt!