user_mobilelogo

Kasteel in de steigers LargeBreda, oktober 2020 - We worden nu al weer acht maanden achtervolgd door het Corona virus. De gevolgen zijn voor iedereen voelbaar, zo ook voor onze stichting: stopzetten van alle publieksactiviteiten, waaronder alle rondleidingen, en het sluiten van onze expositieruimte. Verder hebben we al onze gebruikelijke publieksevenementen moeten opschorten, waaronder de Bredase Nassaudag en de Open Monumentendagen. Achter de schermen hebben we ook gas moeten terugnemen: zoveel mogelijk thuiswerken. Gelukkig is niet alles tot stilstand gekomen. Hier een inkijkje.

Verbetering collectieregistratie
Digitalisering en verbetering van de collectieregistratie krijgt inmiddels veel aandacht. We maken daarbij gebruik van het collectieregistratiesysteem Memorix Maior waarvoor Erfgoed Brabant een aangepaste module heeft gemaakt voor Brabantse museale instellingen. Op termijn hopen we daardoor ook (delen van) onze collectie via Brabant Cloud online te kunnen ontsluiten. Ook gaan de leden van de fotowerkgroep door met hun werk, maar door de omstandigheden op een lager pitje.

Renovatie kasteel
Een van de taken van onze stichting is het presenteren van de KMA collectie binnen de bestaande infrastructuur. Dat betekent werk aan de winkel na afloop van de renovatie. Ten eerste zullen we de collectievoorwerpen (schilderijen en vitrines) die momenteel in depot zijn, terugplaatsen of een betere plaats geven. Daarnaast hebben we ideeën ontwikkeld voor het aankleden van de galerijen op de eerste verdieping van het kasteel met informatieve panelen over de geschiedenis van het kasteel en zijn (vroegere) bewoners.

Historisch onderzoek
Ons regulier historisch onderzoek doen we grotendeels via thuiswerken en er wordt druk gewerkt aan nieuwe publicaties. Tot slot beantwoorden we vele vragen die we via ons contactformulier op deze website krijgen